latinica  ћирилица
06/03/2015 |  18:13 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ухапшен због педофилије?

Четрдесетдеветогодишњи Бањалучанин чији су иницијали М.Б. ухапшен је данас у Бањалуци због сумње да је починио кривично дјело задовољење полних страсти пред другим и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, рекла је Срни портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Марија Маркановић.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Маркановићева је навела да је полиција, по наредби Основног суда, извршила претрес куће, просторија на радном мјесту и путничког аутомобила "пасат" које је користио осумњичени.

Приликом претреса полиција је пронашла лаптопе, рачунаре, мобилне телефоне, ЦД-ове, УСБ меморије, женско интимно рубље, сексуална помагала, пиштољ и друге предмете који ће послужити као доказ у кривичном поступку против М.Б.

"Одузета рачунарска опрема биће упућена на вјештачење да би се утврдило да ли има још елемената за додатна кривична дјела", рекла је Маркановићева.

У току је криминалистичка обрада над ухапшеним, а све даље мјере и радње примјењиваће се на основу инструкција поступајућег тужиоца Окружног тужилаштва у Бањалуци.

Срна незванично сазнаје да је ухапшен Мирко Благојевић, радник Аенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ, који је ожењен и отац двоје дјеце.