latinica  ћирилица
06/03/2015 |  17:58 | Аутор: Мондо

Генерални секретар КС БиХ тужио Нуркића за клевету

Генерални секретар Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине Харун Махмутовић тужио је центра Јусуфа Нуркића и његовог менаџера Енеса Трновчевића за клевету.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

Махмутовић је подигао је тужбу против поменутог двојца и сада ће правду тражити на Суду како би скинуо љагу са свог имена. Подсјећамо, у протеклим мјесецима, име Харуна Махмутовића небројено пута споменуто је у негативном контексту, те су изречене тешке оптужбе на његов рачун.

"Нисам желио да дође до овог, али изгледа да се другачије не може доказати истина. Желим свима доказати да нисам крив и сада је на Суду да то утврди с обзиром на то да је мој адвокат предао тужбу. На овај корак одлучио сам се прије свега због народа и вјерних навијача наше репрезентације јер они заслужују да знају истину. Оптужбе да сам узео 300.000 евра за папире Емира Прелџића, као и оне да КС БиХ нетранспарентно троши новац УСАИД-а намијењен за развој кошарке неосноване су, а друга страна није изнијела нити један доказ за евентуалне нечасне радње", рекао је Махмутовић, а пренијело "Ослобођење".

Неколико дана након Нуркићевих оптужби, огласили су се из УСАИД-а ријечима да су "поносни што већ другу годину помажу спортско и фер такмичење стотина младих из свих крајева БиХ кроз подршку Лигама младих" не осврћући се на оптужбе кошаркаша Денвер Нагетса.

"Ријеч је о преозбиљној организацији да би њени челници директно одговорили једном играчу, те су се због тога огласили на својој страници", истакао је Махмутовић.