latinica  ћирилица
06/03/2015 |  14:21 | Аутор: СРНА

У суботу мало до умјерено облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у сјеверним, сјеверозападним и јужним дијеловима очекује сунчано вријеме, уз малу до умјерену облачност, саопштили су метеоролози.

Ујутру и пријеподне у већини предјела биће суво уз сунчане периоде. Облачно ће и даље бити од централних предјела до истока, гдје ће понегдје падати и слаб снијег.

Снијег ће падати углавном на планинама. Током дана биће углавном суво уз више сунца, а слаб снијег још понегдје на планинама, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, у Херцеговини и западним подручјима дуваће умјерен до јак вјетар, на моменте олујан, сјеверни и сјевероисточни. Јутарње температуре биће од минус шест до нула, на југу до један до осам, а дневне од нула до осам, на југу од седам до 12 степени Целзијусових.

У недјељу хладно јутро уз мраз, понегдје магловито. Током дана сунчани периоди, а на истоку и југоистоку остаје претежно облачно. Слаб снијег могућ само понегдје на планинама на истоку.

Данас је било умјерено до претежно облачно вријеме са слабим снијегом у источним подручјима, а у Херцеговини претежно ведро.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 11, Хан Пијесак и Калиновик минус четири, Чемерно и Иван-седло минус три, Купрес минус два, Соколац минус један, Дринић, Гацко и Сребреница нула, Ливно и Сарајево један, Рудо, Мркоњић Град, Тузла и Зворник два, Вишеград, Фоча, Бугојно и Јајце три, Рибник и Горажде четири, Бијељина, Градачац и Зеница пет, Бихаћ, Сански Мост шест степени Целзијусових.

У Бањалуци и Новом Граду је измјерено седам степени Целзијусових, Добоју, Приједору, Требињу осам, Стоцу и Српцу девет и Мостару десет степени Целзијусових.