latinica  ћирилица
06/03/2015 |  11:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Дјевојка Бориса Немцова добила пријетње смрћу

Дјевојка убијеног руског опозиционог лидера Бориса Немцова, украјинска манекенка која је била са њим када је убијен, жалила се полицији да је добила пријетње смрћу, саопштили су украјински тужиоци.

"Гана Дурицка је пријавила пријетње смрћу које је добила од неидентификованих људи послије доласка у кућу својих родитеља гдје борави од када се у понедјељак вратила из Москве у Кијев", саопштио је државни тужилац.

Тужилац Виктор Шокин је због тога наложио да "буду предузете све неопходне мјере да би се заштитили живот и здравље" Дурицке.

Портпарол канцелације тужиоца Андреј Демартино је агенцији АФП рекао да мјере заштите подразумјевају да манекенку чува неколико "припадника специјалних полицијских снага".

Он није изнио детаље о природи пријетњи које су упућене украјинској манекенки.

Немцов, један од најотворенијих критичара руског председника Владимира Путина, убијен је само неколико метара даље од Кремља у петак прошле недјеље нешто прије поноћи.

Његово убиство је покренуло многобројне теорије завјере, али нема много опипљивих трагова.

Дурицка је напустила Москву у понедјељак током ноћи након што се жалила да је истражитељи држе три дана затворену у једном стану, иако је полицији испричала све што зна.

Украјински тужиоци су у саопштењу навели да је полиција у дијелу Кијева који се зове Била Церква, гдје Дурицка борави код своје мајке, покренула истрагу о покушају убиства.