latinica  ћирилица
06/03/2015 |  11:29 | Аутор: Агенције

Нигерија - Рањени фудбалери шампиона Кано Пиларса

Петорица фудбалера нигеријског фудбалског клуба Кано Пиларс задобили су прострелне ране у оружаном нападу разбојника, док су путовали на први меч у сезони против Хартланда.

Како преноси агенција Ројтерс, Менаџмент лиге (ЛМЦ) саопштио је да је суботњи меч одложен због напада на играче шампиона који су аутобусом путовали на утакмицу у Оверију, у источној Нигерији.

Голгетер Мохамед Гамбо, везни играч Енеђи Отекпа и дефанзивац Рубен Огбонаја били су међу онима који су рањени, када су разбојници на њих отворили ватру пошто су их претходно опљачкали, одузевши им новац и мобилне телефоне.

"И даље смо у шоку послије овог напада", рекао је дефанзивац Пиларса Исак Луте.

Он је нагласио да су разбојници прво запуцали на аутобус, који се зауставио, а потом су почели да траже од играча да им дају све вриједности које имају код себе, што су они и учинили.

"Покупили су нам новац и телефоне, а потом су поново отворили ватру и ранили неколико играча. Хвала Богу да нико није страдао", рекао је Луте.

Фудбалери Кано Пиларса су шампиони Нигерије у протекле три године, а у својој историји су четири пута били прваци државе.