latinica  ћирилица
06/03/2015 |  11:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Јерусалим: Палестинац аутом налетио на пјешаке

Петоро људи, укључујући четири жене полицијске официре, рањено је када је један Палестинац налетио на њих аутомобилом на жељезничкој станици у Јерусалиму.
Напад у Јерусалиму (архива) - Фото: Beta/AP
Напад у Јерусалиму (архива)Фото: Beta/AP

На нападача је потом пуцао чувар на станици и тешко га ранио, јављају израелски медији и додају да се сумња да је посриједи терористички напад, мада су први извјештаји контрадикторни.

Повријеђенима је брзо указана прва помоћ.

Портпарол полиције Луба Самри је напад описала као теристички, наводећи да је, према прелиминарним информацијама, нападач из источног Јереусалима.

Такође је рекла да је возач изашао из аутомобила носећи нож и да је чувар тада пуцао на њега, пренио је Асошијетед прес.

Напад се догодио испред базе граничне полиције у сјеверном Јерусалиму у улици Шимон Хацадик, која је у новембру била поприште напада, у коме је погинуо један полицајац, а 13 људи рањено.

Данашњем инциденту претходио је напад 22. фебруара, када је једног ултраортодоксног Јеврејина ножем убо палестински тинејџер.

Напад се догодио на Тргу Сафра у Јерусалиму, а нападача су зауставили јерусалимски градоначелник и његов тјелохранитељ који су туда пролазили.