latinica  ћирилица
06/03/2015 |  10:51 | Аутор: Мондо

Портланд остао без Метјуса

Портланд Трејлблејзерси су у синоћњем мечу против Даласа (94:75) на дужи период остали без Веслија Метјуса, једног од најбољих тројкаша лиге.

Метјус се повриједио сам, приликом поласка у дриблинг и одмах се могло наслутити да га очекује вишемјесечна пауза. Снимком је убрзо констатована руптура Ахилове тетиве.

"Тај покрет сам направио стотинама хиљада пута. Осјећај је као да те је неко јако шутнуо. Надао сам се да ћу видјети некога иза себе, али није било никога...", описао је Метјус ситуацију почетком треће четвртине.

Бек који је ове сезоне, а и у цијелој НБА каријери, убацивао 39 одсто шутева за три поена, до сада је важио за једног од најспремнијих играча лиге. У вријеме када се утакмице пропуштају за сваку ситницу, па и одлуком тренера да повремено одморе носиоце игре, Метјус је у четири од својих пет пуних сезона наступио на сваком мечу.

И ове сезоне био је "стартер" у свих 60 мечева Портланда, који ће надаље морати да се снађу без његових 16,1 поена и 3,7 скокова по утакмици.

Додатни пех за Метјуса је што му на крају сезоне истиче уговор и што би фактор озбиљне повреде могао да га спријечи да узме свакако заслужени новац.