latinica  ћирилица
06/03/2015 |  10:20 | Аутор: РТС

Радоњић: Побједа за рођендан Звезде

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је пресрећан због побједе над актуелним европским шампионом Макабијем, коју је посветио навијачима на 70. рођендан Спортског друштва "црвено-бијелих".

"Обећали смо прије меча да ћемо дати све од себе, упркос великом умору већ дуже вријеме. Хтјели смо Звездашима да донесемо велику радост на рођендан и побједу против првака Европе. Макаби је дошао са високим амбицијама, али спремали смо се да их савладамо. Почетак је био доста добар, међутим, дозволили смо противнику да се врати тројкама. У наставку смо играли одлично, иако смо имали проблем са скоком. Имали смо периоде са слабијом игром, али то је нормално против Макабија. Посљедњу дионицу одиграли смо изваредно и на крају убједљиво славили", рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Он је истакао да је издање у посљедњој дионици против Макабија модел према којем би желео да његов тим игра.

"Када бисмо стално тако играли, имали би другачије резултате. Током већег дијела меча били смо добри, али уз одређене падове, јер смо најмлађа екипа у Евролиги. Честитке играчима на огромној борбености и жељи. Када шут није хтио, борили смо се, бацали у рекламе и то нам се вратило", навео је Радоњић и захвалио публици на феноменалном амбијенту.

Он је прокоментарисао одличан шут за три поена "црвено-бијелих", за разлику од неких ранијих мечева.

"Ни послије 19 промашених шутева нисам много причао, ни сада не би требало да се прави фама. Играо сам доста дуго и знам да је то нормално. Ако имам најмлађи тим у Евролиги онда је то још логичније, чак и много чешће. Тема би више требало да буде ово данас, него оних 54/3 за три поена у посљедњим утакмицама. О лошем шуту се причало када смо први у проценту шута за три поена у Јадранској лиги", закључио је Радоњић.

Црвена звезда у наредној утакмици Топ 16 фазе Евролиге гостује 12. марта екипи Галатасараја.