latinica  ћирилица
06/03/2015 |  09:25 | Аутор: РТРС

Србија креће у борбу за други трофеј Дејвис купа

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић и хрватски тенисер Мате Делић, отварају меч између селекција Србије и Хрватске у оквиру првог кола Свјетске групе Дејвис купа.

Меч између Ђоковића и Делића, који је тренутно 158. играч свијета, почиње у 13 часова, а затим ће на терен изаћи Виктор Троицки и млади Борна Ћорић.

У оба меча ћемо гледати прве међусобне дуеле српских и хрватских тенисера.

Ђоковић је истакао је да веома добро познаје хрватске тенисере, иако никада није играо са Делићем, и оцијенио да ће велика предност српског тима у предстојећем сусрету бити искуство.

"Само ријечи хвале имам за Ћорића, на правом је путу, зрео је за своје године и када неко ко има 18 година у кратком року, за четири-пет мјесеци, побиједи Надала и Мареја заслужује да се о њему тако прича. Делића такође знам, јер се наши очеви познају и тренирали смо заједно у Аустралији прије неколико година. Први пут ћемо играти један против другог, висок је и то користи приликом сервиса", рекао је Ђоковић, а пренио Б92.

Главни адут репезентације Хрватске, Борна Ћорић рекао је да се радује мечу у Краљеву.

"Спреман сам 100 одсто за Троицког, осјећам се добро, а самопуздање ми дају резултати са посљедњих турнира. У два дана играћу против тенисера који су у Топ 50, даћу све од себе и ићи ћу на побједу. Чуо сам да ме пореде са Новаком Ђоковићем, то ми годи, јер играмо слично", рекао је Ћорић.

У суботу од 14 часова играће се дубл меч између Ненада Зимоњић и Виктора Троицког с једне и Франка Шкугора и Марина Драгање с друге стране.

У недјељу, посљедњег дана такмичења, од 13 часова требали би се састати Ђоковић и Ћорић, а затим Троицки и Делић.

Обје репрезентације освојиле су по једном трофеј у Дејвис купу. Србија је 2010. отишла до краја савладавши у финалу Француску, док је Хрватска трофеј освојила 2005. побједом у финалу над Словачком.