latinica  ћирилица
06/03/2015 |  08:12 | Аутор: СРНА

Требиње- "Освит" приредио културно вече

Билећки Завичајни клуб "Освит" организовао је у Требињу изложбу слика са Трећег ликовног саборовања "Симеон Добрићевски" и промоцију књиге "Пут ка себи" петнаестогодишње Билећанке Лазареле Мићуновић.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Многобројни посјетиоци синоћ су у Народној библиотеци на једном мјесту кроз слике могли да осјете духовни живот Херцеговине, да се друже са писаном ријечју и уживају у пјесми женске пјевачке групе "Освит".

Говорећи о настанку 30 слика 17 аутора из Републике Српске, Црне Горе и Србије, предсједник "Освита" Миодраг Хрњез рекао је да је велика радост што изложбе нису прекидане и што је у плану да сликама шире љепоту духовног живота Херцеговине по многим градаовима у Српској.

"Све слике су настале на саборовању прошле године када су урађене и двије скулптуре", рекао је Хрњез и подсјетио да су по први пут тада радили аквареле.

Слике ће бити изложене у јавним установама у Билећи.

Други дио вечери био је посвећен промоцији прве књиге младе Билећанке, која је истакла да инспирацију тражи у људима и да је наслов њене књиге инспирисан онима који су "растрзани између својих снова, чежње и потеба, те немогућности да се сједине са собом".

Мићуновићева је најавила нова књижевна остварења, наводећи да јој велику снагу и "вјетар у леђа" даје Миодраг Хрњез који је, како каже, учи да никада не одустаје и да ће само снагом вјере успјети да оствари своје замисли.

О књизи је говорила и Александра Џелатовић, потпредсједник "Освита", који је издавач књиге "Пут ка себи".