latinica  ћирилица
05/03/2015 |  18:37 | Аутор: СРНА

На "ОК фест"-у Хладно пиво, Дарко Рундек и Рамбо Амадеус

На Тјентишту ће од 2. до 5. јула бити одржан Други музички фестивал "ОК фест", који ће окупити више популарних регионалних бендова, па се и ове године очекује долазак великог броја младих са простора бивше Југославије.

Из Феријалног савеза Републике Српске, који је уз Национални парк "Сутјеска", организатор "ОК феста", најављено је да ће првог дана фестивала на Тјентишту наступити бендови "Бркови", "Бед копи" и "Забрањено пушење".

Другог дана планирано је да посјетиоце забављају "Елементал", "Ајзбрн" и Дарко Рундек, док је за посљедњи дан предвиђен наступ Рамба Амадеуса, "Дарквуд даба" и "Хладног пива".

Предсједник Феријалног савеза Дубравко Сувара очекује још бољу организацију и квалитетнији фестивал од прошлогодишњег, којег су обиљежили наступи "Ортодокс келтса" и "Партибрејкерса".

- Циљ нам је да ове године имамо најбољи регионални фестивал са домаћим извођачима. Размишљали смо да ли да већ ове године контактирамо свјетске извођаче, али је наша процјена да се прво етаблирамо као озбиљан регионални фестивал, каже Сувара.

Он је подсјетио да су прошле године током фестивала у Националном парку "Сутјеска" музичке спотове снимили бањалучка група "Сопот" и београдска "Ортодокс келтс".

- Спот групе `Сопот` се налази међу 20 најбољих на телевизијском каналу `МТВ Адриа`, а ових дана је премијерно приказан спот групе `Ортодокс келтс`. То је најбоља промоција Националног парка `Сутјеска`, истиче Сувара.

Он је напоменуо да ће бити настављена сарадња са Сарајево филм фестивалом, тако да ће посјетиоци "ОК феста" моћи да погледају актуелне филмове.

Осим тога, и ове године биће организован рафтинг ријеком Таром, посјета прашуми Перућица и шетња до Трновачког језера, која се налази испод највећег врха БиХ - Маглића.

Поред атрактивних рок састава, посјетиоце ће на афтер партију, забављати извођачи електронске музике, а шасну за промоцију добиће и неафирмисани рок бендови, који ће наступати као предгрупе.