latinica  ћирилица
01/03/2015 |  23:04 | Аутор: sportal.rs

Ђоковић: Навијам за Звезду, не мрзим Партизан

Новак Ђоковић је уживо гледао кошаркашки "вјечити дерби", а у једном тренутку нашао се на удару навијача Партизана.

Међутим, најбоље пласирани светски тенисер је рекао да се због прозивки не осјећа непријатно.

Ђоковић се већ одавно изјаснио као навијач "црвено-бијелих".

"Навијам за Звезду, али није да мрзим Партизан. За Партизан навијам у свим утакмицама осим када игра против Звезде. Кад сам био млађи сам играо тенис за Партизан, тако да немам проблем", рекао је Ђоковић, преноси Бета.

Ђоковић је са другим српским тенисером Виктором Троицким, који навија за Партизан, заједно пратио утакмицу између два кошаркашка клуба у "Пиониру".

Њих двојица ће наредног викенда играти за Србију против Хрватске у Дејвис купу у Краљеву, а како је Ђоковић рекао, брзо се договорио са Троицким да уживо испрате сусрет два кошаркашка клуба.

"Ко изгуби, води на пиће", казао је Ђоковић уз осмјех.

Током меча, дио навијача Партизана провоцирао је Ђоковића да "плати порез", а најбољи тенисер свијета, који живи у Монте Карлу, рекао је да му није непријатно због тих повика. Најбољи српски спортиста је додао да се одлично осјећа у "Пиониру", с обзиром на то да нема много прилика да уживо гледа кошаркаши "вјечити" дерби.

"Ово ми је први дерби послије много година. Ово је доживљај за мене, јер није исто уживо и преко ТВ-а", казао је Ђоковић и додао да ужива гледајући дуел Звезде и Партизана и да му је драго што нема насиља.

"Гледам и навијам, нисам стручан да цијеним квалитет два тима. Момци дају све од себе, види се да воле свој клуб и тако треба да буде. Нико не подржава насиље, нема га и све је у најбољм реду", рекао је први тенисер света.