latinica  ћирилица
01/03/2015 |  21:59 | Аутор: РТРС

Одржан турнир "Бушидо Бањалука опен" 2015.

У бањалучкој дворани "Борик" одржан је међународни карате турнир "Бушидо Бањалука опен" 2015.

Најуспјешнији су били такмичари карате клуба Сочин из Бање Врућице.

На турниру је учествовоало око 600 такмичара из 37 клубова из Републике Српске, односно Босне и Херцеговине, Србије, Словеније и Мађарске. Ове године турнир је по први пут одржан у дворани "Борик".

"Задовољан сам. Рад и напорни тренинзи су допринијели томе да сам освојио прво мјесто", рекао је члан Карате клуба Сенсеи из Зворника Миленко Милошевић.

Организација овогодишњег такмичења била је на вишем нивоу него на претходна два, једногласан је став свих учесника.

"Ове године смо били принуђени да пређемо у дворану 'Борик' због великог интересовања за наш турнир. Поред економске кризе и елементарних непогода које су нас задесиле прошле године, опет смо успјели да окупимо велики број такмичара, како их Босне и Херцеговине, тако и из окружења", казао је директор турнира Драшко Миловановић.

"Карате клуб Бушидо је уложио велики напор и портудио се организација турнира буде врхунска. Могу одговорно да кажем да је ова организација на европском и свјетском нивоу, а сам број учесника говори о квалитету овог такмичења ", рекао је главни судија турнира Рајко Вучићевић.

Турнир који организује Карате клуб Бушидо први је у календару такмичења Карате савеза Републике Српске, и одличан филтер за предстојећа такмичења.