latinica  ћирилица
01/03/2015 |  19:02 | Аутор: Агенције

Суботић још увијек није спреман да обуче дрес Србије

Српски фудбалер и дефанзивац Борусије Дортмунд Невен Суботић поручио је да тренутно није спреман да игра за репрезентацију Србије.

Са Суботићем су у Дортмунду разговарали потпредсједник Фудбалског севезе Србије Саво Милошевић и селектор репрезентације Радован Ћурчић, који су посматрли дерби утакмицу Бундес лиге између Борусије и Шалкеа (3:0).

"Суботић у овом тренутку није у могућности да прихвати све обавезе и да на њих одговори на адекватан начин. Бројни детаљи разговора спадају у домен професионалног односа између надлежних у репрезентацији и играча па сходно томе о њима неће бити ријечи. Контакт са Невеном неће бити прекинут, односи ће бити додатно активирани у будућности, уз увјерење да ће искусни и квалитетни дефанзивац једног дана поново обући дрес националног тима", пише у саопштењу ФСС.

Суботић је истакао да му је најважније да се потпуно опорави од тешке повреде која га је прошле сезоне одвојила девет мјесеци од фудбала.

"Тачно је да сам се вратио и да играм, али и даље свакодневно радим вјежбе опоравка и јачања кољена. Процјена је да додатни ангажман око играња у репрезентацији у овом тренутку не би била најбоља опција за моје здравствено стање. Гледам сваку утакмицу наше репрезентације као прави навијач и од срца друговима и свима у Савезу желим све најбоље, побједе и успјехе, рекао је Суботић.

Милошевић и Ћурчић обавијестили су Суботића о плановима и новоуспоствљеном систему рада са најбољом селекцијом, а разговор је, како се наводи, протекао у искреном и пријатељском тону.

"Ми смо рекли да хоћемо да се сретнемо са играчем и разговарамо отворено о свему. Тако је управо и било и ова посјета је свима много значила. У овом тренутку Невен Суботић не може да прихвати позив, ми то разумијемо, али исто тако вјерујемо да ће се ствари промеијнити у најскорије вријеме. Предочили смо му све принципе рада у А репрезентацији, добили смо подршку за те идеје и надам се да ће он убрзо постати дио екипе којој припада", рекао је Милошевић.

Ћурчић је истакао да је разговор са Суботићем био само један у низу које челници ФСС воде са бројним потенцијалним репрезентативцима.

"После искреног разговора јасно је да Суботић у овом тренутку није спреман за повратак. Утакмица против Португала је скоро пред нама и мени је важно да знам на који начин и са којим снагама морам да припремам предстојећи дуел. Србија има неколико опција на свим мјестима и на нама је да изаберемо ону најбољу за остварење такмичарских амбиција", поручио је Ћурчић.

Фудбалска репрезентација Србије наредну утакмицу у оквиру Групе И квалификација за првенство Европе у Француској игра 29. марта против Португлала на стадиону "Ла Луш" у Лисабону.