latinica  ћирилица
01/03/2015 |  12:16 | Аутор: Б92

Надал: Волио бих основати породицу

Шпански тенисер и четврти играч свијета Рафаел Надал изјавио је да би волио да оснује породицу, али да не зна колико ће дјеце имати.

Надал је тренутно у Буенос Ајресу гдје се пласирао у финале турнира из серије 250, тешком побједом над Карлосом Берлоком.

У финалу ће играти против Хуана Монака, али истиче да успјех није само оно што се оствари на терену, већ и начин на који се опходите према људима.

Такође, Рафа је истакао да би волио да има дјецу са дугогодишњом девојком Маријом Франческом Парељом, познатијом као Ћиском.

"Ја сам фамилијарна особа, моје васпитање је окренуто породици. Никада не знате шта ће се десити у будућности, али вјерујем да ћу основати породицу, имати дјецу, али не знам тачно колико. Волим дјецу, али то није једнострана одлука, за њу је потребно двоје. Волио бих да имам много дјеце, не могу рећи да ли је то двоје, троје или четворо", рекао је Надал.

Он је додао да се нада да ће га људи памтити по доброти, а не само титулама које је освојио.

"Оно што сте урадили је веома добро, али када одете негдје према вама ће се понашати због насљеђа које сте оставили. Насљеђе нису титуле које сте подигли, него пријатељи које сте стекли и колико добро сте се понашали према људима широм свијета. Надам се да сам током година водио рачуна. Тако мислим јер гдје год да одем људи ме цијене – и организатори турнира, али и људи на туру са којима ћу, надам се, остати у контакту", додао је Рафа.

Шпанац је један од најпопуларнијих спортиста на свијету.

"Бити славан да бисте били славни вам ништа не доноси. Лијепо је и задовољавајуће ако сте заслужили добрим дјелима, не само на терену. Прави успјех је имати пријатеље, породицу, бринути за њих и бити вољени од људи. Јавност је веома важна, али оно што је још битније да будете вољени од оних који вас окружују", закључио је Надал.