latinica  ћирилица
01/03/2015 |  10:27 | Аутор: Б92

"Вјечити" са различитим мотивима улазе у дерби

Кошаркаши Партизана дочекују од 19 часова Црвену звезду у дербију 23. кола регионалне АБА лиге.

Трећи овосезонски "вјечити дерби" Партизан и Звезда дочекују са потпуно различитим амбицијама и мотивима.

За Звезду, која је добила два претходна дуела против највећег ривала, овај меч нема резултатски значај, пошто су "црвено-бијели" још прије два кола обезбедили прво мјесто пред плеј-оф.

Са друге стране, Партизан још није осигурао ни позицију број четири, а евентуалним тријумфом вечерас прескочио би екипу Цедевите на трећем мјесту на табели и до краја регуларног дијела сезоне би имао чак шансу да се бори за другу позицију.

"Црно-бијели" су и много одморнији пред ову утакмицу. Они од прошле суботе и пораза у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа управо од Црвене звезде нису имали меч, док је тим Дејана Радоњића морао да одигра финале Купа, а у четвртак и дуел 8. кола Топ16 фазе у Евролиги против Реала у Мадриду.

"Волио бих да побиједимо не знајући друге последице које то носи осим жеље да се добије велики противник. Није потребан никакав други мотив да се екипа максимално мотивише. Побједа у том мечу не гарантује избјегавање четвртог мјеста, нити пораз гарантује да ћемо бити четврти", рекао је тренер Партизана Душко Вујошевић.

У саставу Партизана неће бити Еде Мурића који је повриједио скочни зглоб у полуфиналу Купа, док је Звезда ослабљена неиграњем Бранка Лазића.

"Долази нам Партизан недуго послије меча који смо играли у Нишу. Ми смо од тада имали два дуела – финале Купа против Меге који је био веома тежак меч, затим и утакмицу против Реала, прије и послије које смо имали незгодан пут у и из Мадрида. Са друге стране, Партизан је имао десетак дана да се припреми за нови меч. Реално је рећи да ће Партизан бити снажно мотивисан, што због чињенице да се игра дерби, због тога што смо их већ два пута побиједили ове сезоне, али и због тога што утакмица за њих носи резултатски значај. Имају прилику да побједама до краја лигашког дела АБА лиге дођу до позиције која би им омогућила предност домаћег терена у плеј-офу", рекао је Звездин тренер Дејан Радоњић.

Утакмица 19. кола АБА лиге између Партизана и Црвене зведе игра се вечерас у "Пиониру" са почетком у 19 часова.