latinica  ћирилица
01/03/2015 |  09:12 | Аутор: Агенције

Мачван: Можемо до другог мјеста

Кошаркаш Партизана Милан Мачван рекао је да је недјељни дерби са Црвеном звездом меч добио на још већем значају послије побједе Мега Лекса над Цедевитом.

Мачван је такође истакао да "црно-бијели" могу да се боре и за друго мјесто на табели пред дуел који се игра у недјељу од 19 часова у хали "Пионир".

"Очекујемо још једну тешку утакмицу, свака против Звезде је тешка. Имали смо недјељу дана да се припремимо и надам се да ћемо приказати бољу игру него на Купу. Очекујем да уз велику борбу и подршку навијача можемо да побиједимо", рекао је Мачван.

Партизан је прије недјељу дана изгубио од Звезде у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у Нишу, а поражен је и у првом дуелу два тима у АБА лиги.

"У Нишу смо имали много промашених панела... Они су имали већу жељу, зато су и добили ту утакмицу. Очекујем да добијемо у недјељу", рекао је Мачван.

Звезда ће у "вјечити" дерби ући уморнија, јер је од тог дуела с Партизаном одиграла још двије утакмице – финале Купа са Мега Лексом, као и евролигашки меч са Реалом.

"То што смо одморнији може да буде предност, а може да буде и мач са две оштрице. Они су одиграли двије јаке утакмице, у бољем су ритму, али ми смо имали више времена да размишљамо само о тој утакмици", навео је Мачван.

Партизан је тренутно четврти на табели Јадранске лиге, са побједом мање од другопласиране Будућности. "Црно-бијелима" у борбу за бољу позицију пред старт плеј-офа на руку иде и победа Мега Лекса над трећепласираном Цедевитом.

"Ми смо добили девет утакмица заредом у Јадранској лиги. Све ће то пасти у воду ако не добијемо минимум три од наредне четири. Ова утакмица са Звездом добила још већи значај послије побједе Меге у Загребу", нагласио је Мачван, "Ми бисмо евентуалном побједом дошли на праг и другог мјеста, с обзиром на то да Будућност игра против Цедевите у Загребу и дочекује нас. Немамо ни ми лаган распоред, али мислим да можемо да будемо други, уз максималан приступ на свакој утакмици".

Партизан ће у недјељу играти без Еде Мурића, који се повриједио баш на мечу са Звездом у Нишу, а Мачван је навео да ће његово одсуство бити велики хендикеп за клуб.

Капитен Партизана Драган Милосављевић навео је да његова екипа зна шта треба да исправи у односу на меч из Купа.

"Играли смо лоше ту утакмицу, знамо гдје смо гријешили, шта није било добро и покушаћемо да то исправимо. Овај меч је изузетно важан, нарочито послије синоћњег пораза Цедевите. Доста тога нам се отворило за бољи пласман пред плеј-оф. Видјећемо колико можемо, чекају нас четири тешке утакмице", рекао је Милосављевић.