latinica  ћирилица
01/03/2015 |  07:45 | Аутор: novosti.rs

Дејвис куп: Краљевчани и ИТФ љути због малог броја карата

Свега неколико стотина улазница на благајнама створило је љутњу код грађана Краљева који су махом остали без прилике да гледају мечеве Дејвис купа, а њихово незадовољство дијели и Међународна тениска федерација.

Из канцеларије ИТФ у Лондону послали су допис у Тениски савез Србије, гдје су се са приличном дозом критике осврнули на чињеницу да је премали дио капацитета дворане био на располагању навијачима.

Међутим, у ТСС тврде да ситуација није нимало једноставна. Наиме, велики проценат улазница није био ни предвиђен за Краљевчане, због устаљене процедуре у овом такмичењу да дио иде спонзорима, ИТФ, гостима из Хрватске, играчима националног тима Србије, ВИП званицама...

"Дио мора да се чува и за случај ако државници Србије или Хрватске одлуче да дођу на меч. Наиме, имамо молбу са хрватске стране да до уторка држимо одређен број улазница за случај да се појави њихов премијер Милановић са својим сарадницима. Речено нам је и да због те могућности рашчистимо аеродром у Краљеву. Уколико Милановић одустане од доласка, потрудићемо се да пустимо у продају и ту преосталу количину карата", каже Чедомир Шошкић, менаџер ТСС.

Из ИТФ су тражили и комплетну процјену безбједности и шему заштите играча и чланова хрватске Дејвис куп репрезентације, почев од уласка у Србију, преко свих детаља током боравка у Краљеву, до одласка из наше земље.

"До сада нам није тражено тако нешто, морам да признам. ПТЈ и полиција имају своју процедуру, и сигурни смо да ће безбједност бити максимална, на највишем нивоу. Са наше стране потрудићемо се да све буде беспрјекорно", истиче Шошкић.