latinica  ћирилица
28/02/2015 |  08:08 | Аутор: РТРС

Ђоковић и Федерер за трофеј у Дубаију

Српски тенисер Новак Ђоковић и Роџер Федерер из Швајцарске састаће се данас у 16 часова у финалу АТП турнира из серије 500 у Дубаију.

Новак је финале изборио побједом над Томашом Бердихом из Чешке резултатом 6:0, 5:7, 6:4, док је Федерер у полуфиналу био бољи од Хрвата Борне Ћорића са 6:2, 6:1

Финале данашњег турнира биће то 37. међусобни дуел првог и другог тенисера свијета, а Федерер води 19-17 у побједама, међутим Новак у финалима води са 7-4. По броју међусобних сусрета, Ђоковић и Федерер ће престићи на вјечној листи Ивана Лендла и Џона Мекинроа који су се у каријери састали 36 пута, а испред дуела Ђоковић - Федерер је једино окршај између Надала и Федерера који су се током каријере до сада састали 42 пута.

Први и други тенисер свијета посљедњи пут требали су се састати у финалу завршног Мастерса у Лондону прошле године када је Федерер меч предао без борбе.

Прије тога, Федерер је био бољи у полуфиналу прошлогодишњег Мастерса у Шангају са два пута по 6:4.

Швајцарац ће у Дубаију покушати одбранити трофеј, и освојити 84. титулу у каријери, седму у Уједињеним Арапским Емиратима, док је Ђоковић у прилици да освоји свој јубиларни 50. трофеј, пети у Дубаију.

Финале 2,503,810 вриједног турнира у Дубаију игра се данас са почетком у 16 часова.