latinica  ћирилица
26/02/2015 |  18:33 | Аутор: sportal.rs

Павловић: Припремам се за Звезду, мислим да ћемо да је добијемо

Кошаркаши Партизана и Црвена звезде ће већ у недjељу поново одмjерити снаге послijе полуфиналног дуела у Купу Радивоја Кораћа.

Овај пут игра се у АБА лиги, а за Партизан овај меч има далеко више значаја, јер би побjедом могли да повећају шансе и избjегну "вечитог ривала" у плеј-офу регионалне лиге.

Један од највећих адута црно-белих биће Саша Павловић који је већ заборавио пораз у Нишу и полако се окреће новом дуелу.

- Ма, размишљам о Звезди зато што ћемо се ускоро наћи лицем у лице, припремам се и мислим како ћемо да добијемо. Оно што је било, било је, идемо даље, па не можеш да останеш на тој утакмици у овако дугој сезони – рекао је Павловић за "Спорт".

Крилни кошаркаш Партизана свjестан је да је Звезда ове године тренутно показала највише, али је у исто врijеме и увjерен да његов тим може да им се супротстави.

- Можемо да играмо са њима. Друга је ствар када имаш лоше вече, направиш пуно пропуста у одбрани, нападу, промашиш онолико слободних бацања, али се опет нађеш у шанси да утичеш на резултат. Не, не враћам се на меч у Нишу, то је само примjер, никако добар, како не би требало да се игра против црвено-белих - истакао је Павловић.

Павловић никада није крио да је велики навијач црно-белих, а када је стигла понуда да се придружи вољеном клубу није имао дилему.

- Па, велики сам навијач Партизана и, ништа друго. То сам много пута рекао, нема ништа више, просто. Мислим да би свако на мом мjесту, у оваквој ситуацији био управо овакав. Какав уосталом да будем када ми се указала прилика да играм за клуб који највише волим откада знам за себе. Само радим оно што знам најбоље што могу.

Црно-белима су остала још четири меча до краја лигашког дijела АБА лиге, а распоред није нимало лак.

- Чак и не рачунајући Звезду, немамо лак распоред (Мега, Задар, Будућност). Али смо у солидној форми, која сигурно није још она сто одсто. Ако причамо само о АБА лиги, везали смо релативно доста побjеда. Знајући како тренирамо, не видим разлог да не наставимо узлазном путањом.

Зато и не чуди то што Павловић инсистира да је побjеда над Звездом веома битна.

- Увелико се спремамо за тај дуел. Да не трошим рijечи колико је важно, али и колико је сваки тај меч специфичан. И, што се скоро никада не зна на чију страну ће да превагне. Као што нема ништа милије него када добијеш вjечитог ривала. Просто и тешко, што је увijек велики изазов - закључио је Павловић.