latinica  ћирилица
26/02/2015 |  17:10 | Аутор: Vijesti

У Парламенту Косова тврде да је Црна Гора помјерила границу 40 км

"Граница са Црном Гором треба да буде граница која је де јуре и де фацто била и требало би да буде она од 1974. до 2002. године", каже посланик Беса Гаџери.
Балкан - Фото: РТРС
БалканФото: РТРС

Посланик Демократског савеза Косова Беса Гаџери изјавила је да су грађани Дечана и Пец́и спријечени да користе своју имовину на граници са Црном Гором. Она је током сједнице косовског парламента казала да Влада Косова није ријешила питање граница са Косовом.

Гаџери је реаговала на изјаве потпредседника Владе и шефа дипломатије Хашима Тачија, који је током посјете Црној Гори истакао да сусједне државе имају добре односе. Она је изјавила даје Црна Гора ушла 40 километара на територију Косова.

"Влада Црне Горе је поставила таблу на територији Косова и грађанима Косова, становницима општина Пец́ и Дечани, не дозвољава се да користе своју земљу на граници са Црном Гором", казала је Гаџери и затражила граница између двије државе буде она која је одређена 1974. године.

"Граница са Црном Гором треба да буде граница која је де јуре и де фацто била и требало би да буде она од 1974. до 2002. године.Граница треба да буде тамо гђе је одређена 1974, јер су тада одређене и административне границе општина", изјавила је Гаџери.