latinica  ћирилица
26/02/2015 |  11:59 | Аутор: СРНА

Михајловић: Блерова посјета бесплатна и није била тајна

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да посјета бившег британског премијера Тонија Блера Београду није била тајна, нити да је он са министрима Србије разговарао за новчану надокнаду.
Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић - Фото: СРНА
Потпредсједник Владе Србије Зорана МихајловићФото: СРНА

Михајловићева је нагласила да је током јучерашњег састанка "направљен заједнички осврт" на оно што је Влада Србије учинила у протеклих годину дана и да је оцијењено да су учињени значајни помаци, преносе београдски медији.

"На састанку са Блером највише је било речи о томе да Влада Србије прву годину није изгубила, већ је донела реформске законе, направила аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/ и сада креће у капиталне инвестиције", рекла је Михајловићева.

Поједини београдски медији јуче су јавили да је Блер допутовао у Србију, да је у Клубу посланика одржао састанак са министрима Србије и том приликом им објаснио стратегију политичког дјеловања и односе с јавношћу, као и начин на који би требало да комуницирају са медијима.

Раније најаве да би Блер могао доћи у Београд и бити ангажован за савјетника Владе Србије наишле су на критике дијела руских медија.

Телевизија "Раша тудеј" је подсјетила да је управо Блер био један од најактивнијих заговорника НАТО-бомбардовања Србије 1999. године.