latinica  ћирилица
26/02/2015 |  09:09 | Аутор: СРНА

Влада Српске о измјенама Закона о експропријацији

Влада Републике Српске разматраће данас по хитном поступку приједлог закона о измјенама Закона о експропријацији.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду су и информације о Нацрту стратегије и Акционог плана за борбу против корупције у БиХ за период од 2015. до 2019. године, те информација у вези са Приједлогом закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ у складу са препорукама комитета Савјета Европе за спречавање прања новца и финансирања терористичких активности /МАНИВАЛ/.

Пред министрима би требало да се нађе информација о плану расподјеле средстава за програм предшколског васпитања и образовања за дјецу у години пред полазак у школу која нису обухваћена неким од предшколских програма, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада би требало да разматра и информације о спровођењу Акционог плана за родну равноправност у условима катастрофа у Републици Српској за прошлу и ову годину, те информације о реализацији Акционог плана провођења Омладинске политике Републике Српске у 2014. години.

На дневном реду сједнице су и извјештај о раду Јавне установе "Воде Српске" за 2014. годину и програма рада и финансијског плана ове установе за ову годину.