latinica  ћирилица
30/01/2015 |  16:59 | Аутор: РТРС

Фоча- Клизиште урушава пут према Јошаници

Због клизишта у мјесту Мијаковићи, на локалној саобраћајници Фоча – Јошаница више од 300 мјештана ове мјесне заједнице, ако нешто не буде предузето, остаће одсјечено од остатка општине.

Мјештани тврде да је ризичан саобраћај за аутомобиле и возила јавног превоза путника, јер се пут због обилне кише све више осипа у провалију према Дрини.

Возачи који свакодневно саобраћају овим правцем кажу да је пут почео да се урушава прије неколико дана. Асфалт све више пуца, а подлога се осипа, што представља опасност за све учеснике у саобраћају. Међу њима и за мини-бус Основне школе "Свети Сава" који превози ученике.

Зоран Матовић, возач ОШ "Свети Сава" Фоча, каже да се пут свакодневно одрања и да је ризично кретање, због чега су родитељи упозорили да неће слати дјецу у школу. 

Остоја Радић из Јошанице истиче да је пут неуслован, не само на овом мјесту, него читавом дужином до Јошанице, јер није извршена квалитетна санације. Мјештани су сагласни да је стање алармантно и од општинске управе очекују да се што прије нешто предузме на санирању клизишта.

У општинској управи Фоча кажу да су прошле године асфалтирали 70 метара ове критичне дионице и поставили тампоне, али да је упркос овим радовима, дошло до пуцања асфалта и осипања пута. Очекују налаз геолога, према чијем мишљењу ће одмах предузети мјере да би клизиште што прије санирали.