latinica  ћирилица
30/01/2015 |  15:31 | Аутор: СРНА

Депонентима Бобар банке до сада исплаћено више од 71 милион KM

Агенција за осигурање БиХ до сада је, посредством Уникредит банке Бањалука, исплатила више од 71 милион КМ осигураних депозита клијентима Бобар банке, саопштено је данас из Уникредит банке.

У десет дана исплате своје право је остварило више од 11.000 депонената, а исплаћена сума представља више од 80 одсто од укупног износа намијењеног за исплату.

Од укупног броја реализованих права депонената Бобар банке забиљежено је 255 рекламација упућених Агенцији за осигурање депозита БиХ, од чега је више од половине ријешено.

Број досадашњих поднесених рекламација у процентима чини 1,2 одсто од укупног броја депонената који остварују своја права.

Иако депоненти Бобар банке право на исплату осигураног износа депозита до 50.000 КМ задржавају у наредних пет година, процес је показао да је највећи број клијената своје право остварио већ у првим данима, у периоду од 19. до 30. јануара, додаје се у саопштењу.

План исплата по абецедном реду, по данима и мјесту пребивалишта депонената, који је Уникредит банка Бањалука направила у сарадњи са Агенцијом за осигурање депозита БиХ, показао се потпуно ефикасним у пракси.

Поштујући претходно послата обавјештења и планирани распоред, клијенти су
избјегли гужве и добили прилику да у миру одлуче на који начин ће реализовати право на исплату осигураног износа, додаје се у саопштењу.