latinica  ћирилица
30/01/2015 |  13:23 | Аутор: СРНА

Копуз нови командант Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука ОС БиХ

Бригадир Недељко Копуз данас је у бањалучкој Касарни "Козара" преузео дужност команданта Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.
Бригадир Недељко Копуз преузео дужност команданта Трећег пјешадијског /РС/ пука ОС БиХ - Фото: СРНА
Бригадир Недељко Копуз преузео дужност команданта Трећег пјешадијског /РС/ пука ОС БиХФото: СРНА

Дужност команданта Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ Копуз је преузео од бригадира Рајка Кнежевића, који је овим пуком командовао од 2009. године.

Копуз је истакао да ће Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ на најбољи начин наставити да баштини традицију Војске Републике Српске и српског народа.

"Са припадницима овог пука достојно ћу представљати и штитити традицију и интересе српског народа", рекао је Копуз, те напоменуо да на нову дужност долази са мјеста команданта Команде за управљање персоналом Оружаних снага БиХ.

Кнежевић је нагласио да је у протеклом периоду овај пук одликован Орденом Немањића.

"Одлазим са ове дужности поносан на све што смо урадили у протеклих шест година. Саградили смо централну спомен-собу у којој су исписана имена више од 22.000 наших погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Кнежевић и пожелио Копузу пуно успјеха на новој дужности.

Замјеник министра одбране БиХ Живко Марјанац оцијенио је да је веома важно што је прошле године на обиљежавању Дана Војске Републике Српске први пут интонирана химна и истакнута застава Српске.

"Кнежевић је дао немјерљив допринос у очувању традиције и интереса српског народа. Вјерујем да ћемо и у наредном периоду наше празнике обиљежавати уз обиљежја Републике Српске", рекао је Марјанац.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић каже да ће успјешна сарадња Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука бити настављена и у наредном периоду.

"Сарадња ће бити настављена у интересу очувања традиције српског народа и његовања тековина ослободилачких ратова. Свима желимо послати поруку да смо јединствени и јаки, те да ће тако бити и у будућности", рекао је Савановић.

Свечаности су присуствовали припадници Оружаних снага БиХ, предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић и представници невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.