latinica  ћирилица
30/01/2015 |  10:24 | Аутор: Б92

Кошта оспорава оптужбе за насилничко понашање

Нападач Челзија Дијего Кошта одлучио је да оспори оптужбе Фудбалске асоцијације Енглеске за насилничко понашање и има пуну подршку "Плаваца".

Наиме, шпанском фудбалеру пријети суспензија на три утакмице због потеза на утакмици са Ливерпулом у Лига купа, када је згазио Емреа Џана.

Уколико му не успије да у потпуности оспори оптужбе, Коста ће пропустити дуеле са Манчестер Ситијем, Астон Вилом и Евертоном.

Кошта је послије инцидента са Џаном, извео сличан потез приликом окршаја са Мартином Шкртелом, али је Фудбалска асоцијација објавила да неће подизати никакав поступак поводом тога.

Челзи се пласирао у финале Лига купа захваљујући голу Бранислава Ивановића у продужетку за тријумф 1:0, односно пролазак даље укупним резултатом 2:1.

Пошто је Лига куп такмичење Фудбалске лиге Енглеске, дисциплински поступци се разликују од Премијер лиге, у којој трочлана комисија коју чине бивше судије одлучују да ли ће неко бити кажњен или не.

Судија на мечу у понедјељак није видио инцидент који се десио и због тога је после прегледавања снимка одлучено да Кошта треба да буде кажњен.

У Коштину одбрану стао је менаџер Челзија Жозе Мурињо, који је за оба гажења шпанског фудбалера рекао да су били случајни.