latinica  ћирилица
30/01/2015 |  08:35 | Аутор: novosti.rs

Лазовић сели у Кину

Данко Лазовић више није фудбалер Партизана.

Кинески прволигаш Тјанџин Теда успио је да испуни финансијске захтјеве искусног нападача, па ће "црно-бијели" у наставак сезоне ући без једног од најважнијих играча.

Подсјећамо, прича која траје посљедњих неколико дана добила је епилог у сриједу увече када је Лазовић преко менаџера утаначио своје финансијске захтеве. Како клуб, на чијој клупи сједи холандски стручњак Ари Хан, од старта није затезао око његових годишњих примања (наводно милион евра по сезони), препрека ка реализацији посла практично није ни било. Сходно договору који је постигнут прексиноћ Лазовић ће остати са екипом до сутрашњег повратка из Белека, а одмах затим слиједи паковање кофера и одлазак у најмногољуднију државу.

Договорена сарадња са седмопласираном екипом кинеског првенства у претходној сезони главни је разлог што је Лазовић пропустио јучерашњу последњу припремну утакмицу у Белеку против бечке Аустрије. Ризиковање повреде у тренутку када се милионски уговор налази у џепу је свакако посљедње што је Лазовићу потребно у овом тренутку.