latinica  ћирилица
28/01/2015 |  21:03 | Аутор: Агенције

ФА оптужио Кошту за насилничко понашање

Фудбалски савез Енглеске (ФА) оптужио је нападача Челзија Дијега Кошту за насилничко понашање.

Он је током утакмице са Ливерпулом у полуфиналу Лига купа згазио противничког играча Емреа Џана.

Фудбалери Челзија су се пласирали у финале Лига купа, пошто су у реванш утакмици полуфинала послије продужетка побиједили Ливерпул са 1:0, голом Бранислава Ивановића.

Кошта је током утакмице улазио у оштре дуеле са Мартином Шкртелом и Џаном, али га ФА неће теретити за дуел са Шкртелом. Судија Мајкл Оливер није казнио Кошту жутим картоном ни за један прекршај.

"Оптужен је због инцидента са Џаном, који се догодио у 12. минуту реванш утакмице полуфинала Лига купа против Ливерпула. Он има рок до сутра поподне да одговори на оптужбу. Послије прегледаног снимка његовог дуела са Шкртелом, ФА неће покренути поступак", наводи се у саопштењу.

Челзи нема право жалбе на евентуалну казну, па би Кошта могао да пропусти предстојећу утакмицу са Манчестер ситијем, у суботу.

За утакмицу против Ситија неизвјестан је и Бранислав Ивановић, који је задобио посјекотине по нози. На фотографијама са синоћње утакмице види да је капитен српске репрезентације утакмицу завршио са копачком пуном крви.

"Његова копачка је била пуна крви и требало би је послати право у нашу фудбалску академију", рекао је тренер Челзија Жозе Морињо.