latinica  ћирилица
28/01/2015 |  16:07 | Аутор: Jutarnji list

Балић у јуну завршава каријеру

Један од најбољих рукометаша свих времена Ивано Балић објавио је да ће по завршетку ове сезоне окончати професионалну каријеру.

Његову одлуку објавио је његов клуб Вецлар.

Хрватском рукометашу су челници њемачког клуба нудили нови уговор, али он се захвалио и објаснио да ће ова сезона бити посљедња у његовој каријери.

"Одлука је била тешка јер се у Вецлару осјећам невјероватно добро и сјајно се забављам у овој екипи. Почашћен сам што ми је понуђен нови уговор, но морам направити оно што мислим да је најбоље за мене, моју породицу и првенствено моје тијело. Дугогодишње играње на највишем новоу оставило је траг, морате знати када је право вријеме за крај. Моје вријеме доћи ће овог љета", поручио је Балић.

Балић ће посљедњу утакмицу одиграти 5. јуна против Гопингена, а очекује се да му Вецлар приреди сјајан опроштај.

"Јако нам је жао што Ивано закључује дугу и успјешну каријеру, али имамо апсолутно разумијевање. Он је био узор свима у овој екипи на терену и изван њега. Сада не треба туговати, него се радовати што ћемо још до јуна бити почашћени гледати га уживо", изјавио је извршни директор њемачког клуба је Бјерн Зајп.

По завршетку каријере Балића чека функција координатора за мушки рукомет у Хрватском рукометном савезу.

Балић је каријеру је почео у Рукометном клубу Сплит, а прије доласка у Велцар играо је у Метковићу, Сан Антонију, Загребу и Атлетику.

Са Хрватском репрезентацијом је освојио осам медаља, од којих двије златне, четири сребрне и двије бронзане. Међународна рукометна федерација прогласила га је најбољим рукометашем свијета 2003. и 2006. године.