latinica  ћирилица
28/01/2015 |  15:42 | Аутор: СРНА

Кошарац: СНСД има намјеру и капацитет да спријечи дестабилизацију Српске

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сташа Кошарац изјавио је да СНСД, за разлику од СДС и ПДП, нема намјеру да убацује своје људе у Савјет министара БиХ, али има и намјеру и капацитете да у заједничким институцијама спријечи било какву дестабилизацију Републике Српске и њених институција.
Саша Кошарац - Фото: СРНА
Саша КошарацФото: СРНА

"Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић објеручке су прихватили СДС и ПДП за своје партнере и ми у таквој причи немамо намјеру да учествујемо", поручио је Кошарац, коментаришући изјаву потпредсједника ПДП Драгише Делића.

Према његовим ријечима, људи из ПДП-а, који дуго нису били ни на каквим функцијама, показују нервозу због чињенице да још није успостављена власт на нивоу заједничких институција БиХ.

"Нема разлога да буду нервозни. Уосталом, они су учинили све што је од њих тражено, укључујући и адвокатисање Шефику Џаферовићу, и потписивање противуставне изјаве Предсједништва БиХ у којој нема Републике Српске, и сталне захтјеве да послове и надлежности Републике Српске раде заједнички органи БиХ. Не знам шта би они више могли да учине", поручио је Кошарац.

Он је додао да је данас имао редован састанак са представницима Европске уније у БиХ и да је апсолутна неистина да нико озбиљан у Унији не рачуна на предсједника Републике Српске Милорада Додика и СНСД.

"Доказ је и у чињеници да су европски званичници, укључујући и шефове дипломатије Велике Британије и Њемачке, апсолутно уважили примједбе предсједника Додика на текст изјаве Предсједништва БиХ, чиме су понизили Младена Иванића и трећеразредне дипломате у амбасадама од којих Иванић и ПДП редовно скупљају бомбастичне информације", нагласио је Кошарац.

Он је упозорио да би Иванић и функционери ПДП, умјесто што шире неистине, требало да кажу јавности зашто је Бакир Изетбеговић против усвајања нове изјаве о европском путу у Предсједништву БиХ.

"Иванић и ПДП треба да објасне јавности зашто је Изетбеговићу била прихватљива изјава на којој је радио Иванић, а није прихватљива ова коју је допунио предсједник Додик", истакао је Кошарац.