latinica  ћирилица
28/01/2015 |  15:38 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Наставак сарадње са ЕБРД

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и директор Представничке канцеларије Европске банке за обнову и развој у БиХ Јан Браун оцијенили су да је досадашња сарадња на задовољавајућем нивоу, те да постоји простор за њено унапређење.
Министар Зоран Тегелтија на конференцији за новинаре - Фото: СРНА
Министар Зоран Тегелтија на конференцији за новинареФото: СРНА

На састанку, на којем је било ријечи о активностима ЕБРД-а у Републици Српској, те плановима за ову годину, констатовано је да је за даљу сарадњу неопходно детаљно анализирати оправданост будућих пројеката и капацитете за отплату евентуалних задужења.

ЕБРД је, према ријечима шефа Представничке канцеларије, заинтересован и за сарадњу са општинама, те за улагања у здравствени сектор, путну и жељезничку инфраструктуру, а о чему ће бити ријечи у предстојећем периоду.

Пројекти који се реализују уз помоћ ЕБРД-а у Републици Српској, према оцјени Тегелтије, одвијају се задовољавајућом динамиком, док је за провођење активности код којих је неопходна сагласност институција БиХ потребно сачекати конституисање власти на свим нивоима, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.