latinica  ћирилица
28/01/2015 |  10:40 | Аутор: СРНА

Акција "Такси": Продужен притвор ухапшенима

Основни суд у Брчком продужио је притвор за још два мјесеца петорици лица ухапшених у акцији "Такси" крајем прошле године, против којих се води истрага због сумње да су се противправно бавили продајом хероина и марихуане, саопштено је из локалног Тужилаштва.

Секретар Тужилаштва Самир Бегановић рекао је новинарима да је Апелациони суд одбио жалбе бранилаца осумњичених, те донио рјешење о продужетку притвора.

Он је нагласио да је Тужилаштво дистрикта поднијело приједлог за продужење притвора осумњиченима због опасности да би изласком на слободу могли поновити кривично дјело, с обзиром на учесталости радњи за које се сумњиче и њихову досадашњу осуђиваност.

Према његовим ријечима, предузетим истражним радњама утврђена је основана сумња да су осумњичени с циљем продаје опојних дрога крајњим корисницима с подручја Брчко дистрикта достављали марихуану у пакетићима тежине од 0,73 до 9,60 грама, а да су се осумњичени А.С. и И.Р бавили и продајом хероина у појединачним количинама од 10 до 22 грама.

"Сумња се да су они, осим на подручју Брчког, забрањене супстанце продавали и за купце са подручја Федерације БиХ и Хрватске", рекао је Бегановић.

За четири мушкарца чији су иницијали И.Р. /35/, А.Т. /27/, А.С. /31/ и Е.Н. /29/ и женску особу с иницијалима С.Ј.П. /25/, сви из Брчког, основано се сумња да су током прошле године неовлаштено, ради продаје, куповали, држали, преносили и посредовали у продаји и продавали марихуану и хероин.