latinica  ћирилица
28/01/2015 |  10:26 | Аутор: Глас Српске

Грујић сели у Норвешку (ВИДЕО)

Капитен Фудбалског клуба Борац у протеклој полусезони Владан Грујић професионалну каријеру ће наставити у Норвешкој, гдје је већ носио дрес садашњег члана треће лиге, Аскера.

Грујић (34) у наставку каријере наступаће за клуб под именом Аскер, који је прошле сезоне у једној од трећелигашких група заузео 13. мјесто и требало је да се у наредној сезони такмичи у нижем рангу, али ће, због реорганизације треће лиге, по свему судећи остати у истој, пренио је потал "borac-sport.com".

Поред такмичарских мечева за први тим, Грујић, за чији прелазак у Норвешку Борац неће добити обештећење, истовремено ће тренирати и млађе категорије овог норвешког клуба.

"Док још будем активан играч, упоредо ћу тренирати кадете или јуниоре тима. То још треба да договорим са људима из клуба. Завршио сам први семестар за Б лиценцу и тако могу да водим екипу и да се усавршавам. Сматрам да имам добре услове за то. Циљ ми је да остварим тренерску каријеру и то је један од разлога што сам прихватио да одем у Норвешку. Такође, сматрам да су горе много бољи услови за живот моје породице", додао је Грујић

Грујићу је ово трећи одлазак из Борца. У првом наврату Грујић је био члан Борца од 1998. до 2001. године, а у међувремену је био на позајмици у Обилићу. Након првог "мандата" у Борцу, прешао је у редове београдске Црвене звезде, за коју је одиграо само три утакмице, након чега се вратио у Борац. Услиједили су након тога Келн, Аланија, Литекс, Сарајево, Мос, Лакташи, АЕП Пафос и Арис Лимасол и, на крају, повратак у Борац и Бањалуку пред почетак прољећног дијела сезоне 2012-13.

Грујић је у протеклих 15 кола ове сезоне постигао два поготка (Широки Бријег и Вележ), а био је стријелац и једног поготка на утакмици осмине финала Купа БиХ на Градском стадиону у Бањалуци против приједорског Рудара.