latinica  ћирилица
26/01/2015 |  20:34 | Аутор: РТРС

"Дан фудбала" у Бањалуци (ВИДЕО)

Фудбалски савез Републике Српске и спортски "Журнал" изабрали најбоље у фудбалу Републике Српске за 2014. годину.
Дани фудбала у Бањалуци - Фото: СРНА
Дани фудбала у БањалуциФото: СРНА

Акцију "Дан фудбала" по четврти пут заједнички су организовали Фудбалски савез Републике Српске и београдски дневни спортски лист "Журнал", на којој су додијељене награде и признања за најбољег фудбалера Српске, перспективног фудбалера, тренера, спортског радника и судије.

Најбољим фудбалером Српске за 2014. годину, проглашен је нови фубдалер Младости из Велике Обарске Давор Арнаутовић. Он је капитен репрезентације Републике Српске до 23 године и досадашњи члан прволигаша Српске Подриња из Јање, који ће дрес Младости носити у прољећном дијелу сезоне.

- Много ми ово значи за наставак каријере. Признање ће ми дати додатни мотив да напредујем и побољшам своје квалитете - рекао је за Арнаутовић.

Титулу најбољег тренера Српске у 2014. години понио је шеф стручног штаба бањалучког Борца Винко Мариновић. Он се  захвалио сарадницима и Управи, која им је омогућила квалитетне услове за рад. Такође, ријечи захвалности је упутио и  навијачима који су их бодрили.

Најперспективнији играч Српске је Милош Аћимовић, нови фудбалер мостарског Зрињског, који је током јесење полусезоне носио дрес матичног Леотара.

Најбољи фудбалски радник је Светозар Евђић из Шамца, док је Бањалучанин Драган Петровић најбољи је судија. Награду за животно дјело "Доктор Милан Јелић" примио је Ратко Радовановић из Бијељине.

Српски арбитар Милорад Мажић, примио је златну повељу "Миљан Миљанић", док је златну плакету ФС РС добио србијански стручњак Милован Рајевац.