latinica  ћирилица
26/01/2015 |  20:16 | Аутор: Глас Српске

УЕФА "олакшала" Славију за 16.000 КМ

Док фудбалери Славије из Источног Сарајево вриједно тренирају да би спремно дочекали наставак првенства, управа клуба бори се са финансијским проблемима, а со на рану "плаво-бијелима" је одлука УЕФА да морају уплатити 16 хиљада марака.
ФК Славија - Фото: РТРС
ФК СлавијаФото: РТРС

Наиме, "Соколовима" су прошле године одузета два бода јер нису на вријеме платили 70 хиљада марака за бившег фудбалера Леванија Куталију грузијској екипи Зугдиди. Славија је у међувремену у ратама исплатила дуг, али су челници клуба истовремено поднијели жалбу код УЕФА сматрајући да је казна превисока. И када су коначно помислили да је "случај Куталија" завршен, услиједио је нови шамар из Ниона - жалба је одбијена, па клуб из Источног Сарајева мора да плати осам хиљада франака, што је готово 16 хиљада марака, колико коштају трошкови за жалбу.

"Све мање и мање новца стиже у клуб и ово је велики удар на наш буџет. Немамо друге, морамо платити. Не желимо да нам поново одузму бодове и да угрозимо опстанак у лиги", рекао је предсједник Славије Здравко Шавија, а пренио Глас Српске.

У клубу озбиљно размишљају да прилику пруже играчима из омладинског погона, јер немају новца за појачања. Славија је на добром путу да избори опстанак у бх. елити, због чега најављују да ће у првих шест кола играти у најјачем саставу, а потом ће прилику добити омладинци који тренирају са првим тимом.

"Мислим да је то једино дугорочно рјешење у клубу. Имамо најмлађу екипу у првенству и спремамо још веће подмлађивање екипе. Задовољан сам досадашњим припремама, сви се труде и боре што ми је драго. Што је већа конкуренција, то су веће шансе да реализујемо све што планирамо на прољеће", истакао је шеф стручног штаба Славије Драган Радовић.