latinica  ћирилица
26/01/2015 |  13:59 | Аутор: РТРС

Ђоковић у четвртфиналу, слиједи Раонић

Најбољи тенисер свијета, Новак Ђоковић, пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена савладавши Жила Милера из Луксембурга резултатом 6:4, 7:5, 7:5.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

Први носилац турнира није имао проблема у мечу са 42. играчем свијета. Новак је направио брејк на 3:3 у првом сету и прву дионицу ријешио са 6:4. Други сет донио је сличну ситуацију на терену, оба играча добијала су гемове на свој сервис да би српски тенисер направио брејк на 5:5, повео са 6:5 и рустински одсервирао за крај другог сета.

Идентична ситуација виђена је у трећем сету, Новак поново прави брејк на 5:5 и својим сервисом овјерава пролаз међу осам најбољих.

Ђоковић је меч завршио са 46 винера и 13 са сервиса, уз 16 неприсиљених грешака. С друге стране, Милер је направио 37 директиних поена, али је направио 31 нефорсирану грешку.

Најбољи тенисаер свијета ће се за пласман у полуфинале борити са Милошем Раонићем који је елиминисао Фелисијана Лопеза са 6:4, 4:6, 6:3, 6:7, 6:3.

Српски и канадски тенисер до сада су се састали четири пута и из свих мечева Новак је изашао као побједник. Посљедњи пут су се састали прошле године у финалу Мастерс турнира у Паризу када је Ђоковић славио са 6:2, 6:3.

Након данас одиграних мечева, познати су сви парови четврфинала.

Бранилац титуле, Станислас Вавринка састаће се са Јапанцем Кеијим Нишикоријем, док ће трећи тенисер свијета Рафаел Надал полуфинале покушати изборити у мечу са Чехом Томашом Бердихом. У посљедњем мечу четвртфинала састаће се домаћи тенисер Ник Кирјос и Британац Енди Мареј.