latinica  ћирилица
26/01/2015 |  11:35 | Аутор: РТРС

Цибона остала без центра

Кошаркашки клуб Цибона остао је без играча на центарској позицији Јуре Лалића.

Он је постао четврти играч који је током ове сезоне напустио редове актуелног шампиона АБА лиге, пренио је Б92.

Лалић (28) ће појачати редове пољске Зјелоне Горе, а тренер тог тима Сашо Филиповски је истакао да је водећи тим пољског шампионата добио јаког и интелигентног центра.

"Он је класични центар који воли да игра ближе кошу. Искусан је играч, играо је за тимове који су освајали трофеје, веома је јако и интелигентан кошаркаш који ће сигурно донијети квалитет екипи", рекао је Филиповски.

Зјелона Гора је тренутно лидер пољског првенства, а хрватски центар долази као замјена за Американца Данијела Џонсона. Словеначки стручњак је истакао да Лалића планирао да користи као резервног центра.

"Фалио нам је играч под кошем послије одласка Данијела Џонсона, неко ко ће дијелити минуте са Адамом Хрцјанијуком који је наш стартни центар. Имали смо и доста проблема са повредама у претходним недјељама па смо одлучили да искористимо то што је Јуре у уговору имао опцију по којој је без обештећења могао да напусти клуб", рекао је Сашо Филиповски.

Подсјећамо, током ове сезоне из клуба су отишла три играча, двојица плејмејкера Девон Ван Острум и Џерел Блесингејм и крилни центар хрватске репрезентације Дамир Маркота.