latinica  ћирилица
26/01/2015 |  11:18 | Аутор: novosti.rs

Пантић дефинитивно у Челзију

Фудбалер Партизана Данило Пантић у наредних неколико дана постаће играч Челзија, а одмах по завршетку формалности око трансфера слиједи селидба на позајмицу у холандски Витесе.

Млади Везиста Партизана поздравиће се у понедјељак са клупским друговима у Белеку, а већ у уторак биће у авиону за Београд, гдје би требало да сазна наредне кораке на путу ка професионалном изазову који сваки професионални фудбалер може да пожели.

Од посла који је прецизиран у претходних неколико дана требало би да прође добро и клуб из Хумске. То добро свакако може да иде и под знаке навода када се има у виду таленат младог везисте и клуб који га купује. Ипак, с обзиром да је лошим пословним потезима из блиске прошлости Партизан доведен у ситуацију да ове зиме хвата "посљедњи воз" за наплату обештећења сума од 900.000 евра, колико би клуб са "Стемфорд Бриџа" требало да уплати клубу из Хумске, звучи сасвим коректно.

Пантић ће тако кренути стопама Немање Матића који је својевремено одмах по потписивању уговора са Челзијем прослијеђен у Витесе, одакле је касније преко Лисабона стигао до новог повратка у Челзи.

Млади фудбалер је дебитовао за Партизан 2013. године, за "црно-бијеле" је одиграо 18 утакмица и постигао два гола. За У19 селекцију Србије одиграо је девет утакмица и два пута се уписао у стријелце.