latinica  ћирилица
26/01/2015 |  09:51 | Аутор: РТРС

Будућност у дербију дочекује Звезду

Кошаркаши Будућности дочекују екипу Црвене звезде у дерби мечу 19. кола АБА лиге.

Подгоричка екипа има учинак од 15 побједа и три пораза, тренутно је друпласирани тим лигашког дијела регионалне лиге, а у посљедњем колу савладала је Цибону у Згребу.

"Црвено-бијели" ће покушати да сруше традицију која каже да против јединог шампиона Црне Горе увијек из "Мораче" излазе погнутих глава.

С друге стране, тим Дејана Радоњића још увијек не зна за пораз. "Црвено-бијели" суверено држе лидерску позицију и осигулари су наступ у плеј-офу.

Тренер Будућности Игор Јововић очекује ратничку кошарку у којој ће се треко постизати поени.

"Не треба трошити превише ријечи о снази Црвене звезде Телеком, имају импресивне резултате у овој сезони, посебно ми који се бавимо овим послом знамо колико је тешко да се постигне свих 18 побједа у АБА лиги. То нас обавезује да у ову утакмицу уђемо са посебним мотивом, и жељом да управо ми будемо тим који ће им нанијети први пораз. Мислим да нас очекује јако узбудљива утакмица у препуној дворани. Доста тога зависиће од квалитета дефанзиве оба тима. Очекујем ратничку кошарку у којој ће се тешко постизати кошеви. Екипа која буде мантално чвршћа и која буде спремна да одржи концентрацију на високом нивоу свих 40 минута, узеће бодове. Сматрам да ћемо бити адекватно припремљени за меч у сваком смислу, и из те добре припреме ће нам се отворити шанса на самом мечу да тријумфујемо. Црвена звезда је фаворит, али фаворити не побјеђују увијек, и покушаћемо да направимо сјајан резултат, да побиједимо црвено бијеле", рекао је Јововић.

С друге стране, тренер Звезде Дејан Радоњић сматра да је пред његовим играчима тежак меч и да се у Подгорици не може одиграти лагана утакмица.

"Свакако ће бити и за нас и за Будућност ВОЛИ добар меч. То је прилика и за нас и за њих да играмо лијепо и да сви уживају у представи која нас очекује. Будућност ВОЛИ је до сада одиграла сезону изванредно и претрпјела само три пораза у АБА лиги. И за нас важи да смо у некаквој мирној ситуацији, пошто смо још увијек непоражени. Утакмицу схватамо јако реално. Свјесни смо да ћемо играти против чврстог противника и да у Подгорици нико не може да одигра утакмицу лагано. Постоји статистика, која говори, да Црвена звезда Телеком већ дуго није успјела да побиједи у Подгорици, али у овој ситуацији није реално размишљати о томе, јер смо и ми и они у доброј ситуацији и у прилики да уживамо у доброј утакмици. Будућност ВОЛИ је у доброј форми. Не зависе само од Омара Кука и Ј.Р. Рејнолдса. Ту је Суад Шеховић који игра изванредно, али и врхунска унутрашња линија", реко је тренер "црвено - бијелих".

Дерби мечи 19. кола АБА лиге између Будућности и Црвене звезде игра се вечерас у спортској дворани "Морача" са почеком у 18 часова.

Распоред утакмица 19 кола АБА лиге:

Будућност ВОЛИ - Црвена звезда (18.00)
Задар - Мега Лекс (20.30)

Недјеља, 25. јануар
Крка - Левски Софија 72:61
Солнок - Цибона 89:87

Субота, 24. јануар
Цедевита - МЗТ Скопље 81:70
Металац - Унион Олимпија 67:76
Партизан НИС - Игокеа 74:65