latinica  ћирилица
26/01/2015 |  08:51 | Аутор: РТРС

Ђоковић са Милером за четвртфинале

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић састаће се данас око 11 са Жилом Милером из Луксембурга у осмини финала Аустралијан опена.

Милер игра одлично у Мелбурну, у мечу прошлог кола побиједио је Американца Џона Изнера.

Новак је осмину финала изборио савладавши Фернанда Вердаска из Шпаније .

"Он је на туру много година, био је најбољи јуниор свијета. Има сјајан сервис, љеворук је. Мислим да ће ми меч са Вердаском помоћи, има сличну игру осим сервис-волеј приласка на мрежу. Има лијеп слајс сервис, то му је фаворит. Мучио се са повредама посљедњих година, али у посљедњих шест мјесеци игра најбољи тенис у каријери. Завршница у Сиднеју, па сада четврто коло у Мелбурну уз побједе над неким одличним играчима – побиједити Изнера у три сета никада није лако. Он је то успио и зато заслужује поштовање. Морам да будем веома опрезан и да добро ритернирам, то ће бити један од кључева", рекао је Ђоковић.

Тренер Жила Милера, Џејми Делгадо, вјерује да Луксембуржанин може да намучи Ђоковића.

"Сјајно је што ће Милер имати прилику да игра против најбољег играча свијета у вечерњем термину на Гренд слему. Управо је за то Жил и тренирао толико напорно. Прије 12 мјесеци почео је на мањим турнирима, морао је да иде на нека мјеста на која није желео да иде, тако да је све што му се сада дешава невјероватно. Али, ја тражим од њега да изађе на терен и притисне Ђоковића, а ако одигра добро и да га побиједи", каже Делгадо.

Ђоковић и Милер се до сада нису састајали у званичим сусретима, а побједник данашњег меча састаће се у четвртфиналу са бољим из сусрета Раонић - Лопез.