latinica  ћирилица
26/01/2015 |  08:46 | Аутор: Агенције

Зашто треба пити више воде?

Истраживања показују да је 80 процената људи на цијелом свијету дехидрирано, а као главни разлог се наводи конзумирање пића са кофеином, попут кафе и чаја, која доводе до губитка течности.

ДЕТОКСИКУЈЕ БУБРЕГЕ И ЈЕТРУ И ИЗБАЦУЈЕ ТОКСИНЕ ИЗ ТЕЛА

Конзумирање воде је неопходно за правилан рад пробавног система и апсорпцију хранљивих материја, као што су витамини, минерали и остале материје које наше тијело добија из хране коју једемо. Једна од најважнијих добробити уноса воде у организам јесте и детоксификација бубрега и јетре, као и избацивање токсина и отпада из тела.

СТАБИЛИЗУЈЕ КРВНИ ПРИТИСАК

Уношењем воде у организам можете да стабилизујете крвни притисак, али и да подстакнете процес оздрављења ћелија захваћених карциномом.

ПОМАЖЕ ОБОЛЕЛИМА ОД ДИЈАБЕТЕСА

Како би се смањила дехидрација крвних ћелија код дијабетичара, који имају висок ниво шећера у крви, такође је веома важно да пију довољно воде. Зато се болеснику када дође у болницу у стању кетоацидозе, прије свега даје инфузија како би се смањила дехидраиција.

ОДРЖАВА ФИТ ЛИНИЈУ

Вода помаже у мршављењу, будући да природно смањује апетит, помаже у спречавању преједања и одржава одговарајући тежину. Зато доктори често кажу да, када сте гладни, ваше тијело у ствари тражи воду, а не храну.

ПРАВА ДНЕВНА ДОЗА

Воду треба уносити често, али у мањим количинама. Нутриционисти препоручују да пијете 1, 5 – 2 литара воде дневно. Ујутру прије физичких активности, немојте да пијете превише воде.

Немојте да чекате да дехидрирате, јер дехидрација може да буде узрок озбиљним здравственим проблемима, већ свакокодневно уносите довољну количину воде у организам.