latinica  ћирилица
26/01/2015 |  08:09 | Аутор: РТРС

Током дана престанак падавина

Слаб снијег прије подне очекује се у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, али ће током дана падавине престати па ће на југу бити и сунчаних периода.
зима - Фото: ТАНЈУГ
зимаФото: ТАНЈУГ

Прије подне ће у свим крајевима падати слаб снијег. Током дана падавине ће престати, па ће снијега бити само понегдје, док се на југу очекују сунчани периоди са умјереном облачношћу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Слаб снијег до вечери је могућ само на крајњем истоку.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни и сјеверни вјетар, а у Херцеговини умјерена бура.

Максимална дневна температура ваздуха од нула до четири, на југу до девет степени целзијуса. У вишим предјелима температура ваздуха биће испод нуле.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да јутрос превладава претежно облачно вријеме. Киша пада у сјеверозападним подручјима, а снијег у осталим крајевима.

На Бјелашници је јутрос било најхладније гдје је у 7.00 часова измјерено минус 11 степени.

Минус шест било је на Чемерну, минус пет на Хан Пијеску, Иван-седлу, у Калиновику, Источном Дрвару и Купресу, минус четири на Сокоцу, минус три на Мраковици, минус два у Кнежеву, Мркоњић Граду, Сарајеву и Гацку, минус један у Бугојну, Јајцу и Ливну.

Нула степени измјерена је у Бијељини, Мљечаници, Дрвару, Горажду, Рудом, Вишеграду, Градачцу, Сребреници, Тузли, Зеници и Рибнику.

У Бањалуци, Приједору, Добоју, Српцу, Градишци, Зворнику, Новом Граду, Бихаћу и Санском Мосту у 7.00 часова измјерен је један степен, у Билећи два, Љубињу минус три, у Стоцу и Чапљини четири, а пет у Требињу и Мостару.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова на Мраковици је износила 25 центиметара, у Источном Дрвару 21, на Хан Пијеску 16, у Кнежеву 13, на Чемерну 12, у Рибнику 10, на Сокоцу седам, у Мркоњић Граду шест.

Највише падавина у протекла 24 часа било је у Источном Дрвару, затим у Сребреници, Бањалуци, Новом Граду, на Сокоцу, у Мркоњић Граду, Бијељини, Приједору, Зворнику, Вишеграду, Рибнику.