latinica  ћирилица
22/01/2015 |  20:51 | Аутор: Б92

Едегор званично у Реалу: Срећан сам и почаствован

Норвешки фудблаер Мартин Едегор и званично је нови играч Реал Мадрида.

Он је на представљању је истакао да је спреман и почаствован да буде дио највећег клуба на свијету, преноси Б92.

"Не, не осјећам никакав притисак. Ипак, није исто играти за Стромсгодсет и Реал Мадрид. Али, покушаћу да уживам што више у игри, а додатна предност је то што мој нови тим има и другу екипу (Кастиљу), коју води некада најбољи играч свијета (Зинедин Зидан)", рекао је Едегор.

Један од најталентованијих фудбалера свијета има само 16 година, што се по његовој игри не може никако закључити. Посједује невјероватну технику, одличан пеглед игре, луцидан је, може да игра на неколико позиција у везном реду, а има могућност да се веома добро служи с обје ноге.

Реал је за његов трансфер издвојио три милиона евра, његов отац добио је посао тренера млађих категорија, комплетна породица преселила се у Мадрид, а он ће зарађивати фрапантних 100.000 евра недјељно!

У почетку, најмлађи дебитант у историјии репрезентације Норвешке, Едегор ће тренирати и са првим и са другим тимом Реала, с тим да ће га Карло Анчелоти, како је и најавио, користити у обавезама првог тима.

"Разлог зашто сам изабрао баш Мадрид лежи у томе да овдје могу најбоље да се развијам и радим на себи, и као играч и као особа, а Реал има најбоље услове за тако нешто", рекао је Едегор, "Тренираћу мало са првим тимом, мало са Кастиљом. Али, ако Анћелоти буде желио да ме користи одмах у првом тиму – бићу срећан. Ако не, такође ћу бити срећан".

Едегор није желио да открије шта му је у разговору рекао Кристијано Роналдо, као ни ко му је омиљени играч у Реалу, али је одговорио на митско питање – Роналдо или Меси? Може се рећи да је дао дипломатски одговор, јер су му профили на друштвеним мрежама били препуни слика и голова Аргентинца из редова највећег ривала.

"Немам одређеног фаворита, јер су у Реалу сви играчи високе класе. Али, када бих морао да извдвојим некога, то би били Гарет Бејл и Иско. Меси или Роналдо? За сада ћу се држати Роналда", додао је Едегор, "Остварио ми се сан. Ово је невјероватно. Фасцинантно. Спреман сам за највећи и најбољи клуб на свијету. Цијела година је била сјајна. Боља него што сам и могао да замислим, све се тако брзо издешавало. Није лоше за почетак године. Веома сам срећан".