latinica  ћирилица
22/01/2015 |  18:26 | Аутор: СРНА

Суђење суспендованим инспекторима ЦЈБ Бањалука

Свједок тужилаштва Душко Сувара изјавио је на данашњем суђењу суспендованим инспекторима Центра јавне безбједности Бањалука да га је оптужени Срђан Радуловић наговарао да за њега и његове сараднике продаје дрогу и да ће бити заштићен.

У Окружном суду у Бањалуци данас је настављено суђење суспендованим инспекторима Центра јавне безбједности Бањалука Срђану Радуловићу, Огњену Стијаку и Марку Ковачевићу који су осумњичени за продају хероина и марихуане на подручју града Бањалука.

Сувара је на суду истакао да га је са Радуловићем упознао инспектор Синиша Крајиновић 2013. године који га је, такође, наговарао да продаје дрогу.

- Радуловић ме је тада убјеђивао `хајде да радимо, зарадићемо доста пара, ја сам шеф Одјељења за наркотике и нико те неће дирати`, рекао је Сувара, који је тада одбио да сарађује са инспекторима, као и након убјеђивања Горана Бошњака.

Он каже да су га због тога касније хапсили ухапшени инспектори, због наводног повређивања и отимања Бошњака.

Крајиновић није оптужен, а осим Радуловића, Стијака и Ковачевића оптужено је још пет инспектора који се терете за изнуде исказа, фалсификовање и злоупотребу положаја.

Бранилац оптуженог Радуловића, адвокат Бранко Гудало приговорио је исказу Суваре, рекавши да он има мотив да лаже и да је непоуздан, да је осуђиван за убиство и да га је Радуловић хапсио, те се на овај начин свети осумњиченом.

Специјално тужилаштво Радуловића, Стијака и Ковачевића терети да су били организована група која је продавала хероин и марихуану на подручју града Бањалука од краја 2010. до октобра 2013. године.

Суђење осумњиченим инспекторима ЦЈБ Бањалука наставља се сутра у 9.00 часова.