latinica  ћирилица
22/01/2015 |  17:29 | Аутор: СРНА

Бањалука - Санирано клизиште у Пријечанима

Предузеће "Козара путеви" данас је привремено санирало клизиште које је оштетило саобраћајницу у бањалучком насељу Пријечани.

Начелник градског Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић током обиласка радова рекао је новинарима да је ријеч о привременој санацији, која је обављена према налогу Одјељења.

"Трајно рјешење за ово клизиште јесте реконструкција комплетне саобраћајнице кроз Пријечане. Ријешили смо дио имовинских односа и имамо обезбијеђен новац да почнемо ове године са изградњом пута", рекао је Новаковић.

Он је истакао да ће цијели пројекат изградње новог пута бити реализован фазно, јер су за његову реализацију потребна велика средства која се не могу обезбиједити за једну годину.

Новаковић је обишао и клизиште које је оштетило саобраћајницу у насељу Дракулић, гдје се саобраћај одвија једном траком.

"У току је израда техничке документације, коју очекујемо да буде готова ускоро, и одмах ћемо почети са трајном санацијом овог клизишта. До тада апелујемо да возачи буду пажљиви приликом вожње овим путем", нагласио је Новаковић.

Он је потврдио да су ова клизишта активирана више пута током прошле године, али није прецизирао колико новца је потребно за санацију.