latinica  ћирилица
22/01/2015 |  16:08 | Аутор: СРНА

Голијанин: Потребна реконструкција пута Фоча-Шћепан Поље

Члан Предсједништва ПДП-а Александар Голијанин сматра да су Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" и Мистарство саобраћаја и веза Републике Српске одговорни зато што још није урађена реконструкција магистралног пута Фоча - Шћепан Поље, који повезује БиХ и Црну Гору.
Александар Голијанин - Фото: РТРС
Александар ГолијанинФото: РТРС

"На појединим дијеловима тај пут није шири од четири метра, лоше се чисти и одржава и на њему су учестале саобраћајне незгоде", рекао је Голијанин на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Голијанин је подсјетио да је више пута питања у вези са реконструкцијом ове саобраћајнице постављао у парламенту Републике Српске, те да је задњи пут добио одговор да је судбина ове саобраћајнице везана за изградњу хидроенергетског система "Горња Дрина".

Говорећи о либерализацији тржишта струје у БиХ и земљама региона, Голијанин је оцијенио да је немогуће проводити закон, који је раније усвојен у Народној скупштини Републике Српске, те да ће "ићи на руку шпекулантима који имају жељу да створе што већу зараду".

Он каже да је интерес тих шпекуланата девастација и уништавање дистрибутивних предузећа у оквиру Електропривреде Републике Српске, која се неће моћи изборити са конкуренцијом, односно са лиценцираним трговцима струје у Српској.