latinica  ћирилица
22/01/2015 |  15:26 | Аутор: СРНА

Додик: Полиција РС способна да се супротстави тероризму

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска има способну полицију која може да, у сарадњи са другим агенцијама у БиХ и ван ње, превентивно дјелује, али и да се квалитетно супротстави евентуалним насртајима на безбједност.
Предсједник РС Милорад Додик - Фото: СРНА
Предсједник РС Милорад ДодикФото: СРНА

 Додик је нагласио да се чак размишља о стратегији проширивања логистичке и организационе структуре за борбу против тероризма.

На питање да прокоментарише терористичке нападе у Француској, Додик је рекао да су "надлежне институције у Српској забринуте ескалацијом и развојем терористичког потенцијала, гдје год да се то дешава".

"Тероризам није уско позициониран, него шира активност која се дешава у читавом свијету, због чега је неопходно изаћи изван простора БиХ, сарађивати са неким агенцијама од релевантног значаја и учинити све да властита безбједност, а то значи безбједност Републике Српске буде што је могуће боља", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да људи у Српској морају да буду сигурни да Република Српска има потенцијала и полицију опремљену да се бори тероризма.