latinica  ћирилица
22/01/2015 |  15:11 | Аутор: РТРС

У петак хладније и падавине

Сутра ће у Републици Српској бити облачно и хладније са кишом, у вишим планинама снијег. Поподне на сјеверу интензивнија и обилнија киша, која у ноћи уз захлађење прелази у снијег.

Ујутру и пријеподне облачно са кишом, у вишим планинама са снијегом. Средином дана и поподне на сјеверу падавине јачају, мјестимично ће бити и обилније. Према вечери уз захлађење киша прелази у снијег, најприје на сјеверозападу у брдско-планиским предјелима, а током ноћи и до јутра и у осталим крајевима осим југа Херцеговине гдје ће падати повремено киша, умјерена током јутра, а преко дана слаба и повремена. 

Вјетар слаб, поподне умјерен, сјеверни и сјеверозападни, на југу углавном слаб, сјевероисточни. Јутарња температура ваздуха од један до шест степени Целзијусових, на југу до осам, у вишим крајевима око нула степени. Највиша дневна температура без значајног колебања у односу на јутарњу и кретаће се од три до седам, на југу око 10 степени, у вишим крајевима до два, а у ноћи захлађење.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутро облачно и тмурно са слабијом кишом. Током дана киша јача и биће обилнија. У ноћи уз захлађење киша прелази у снијег и очекује се формирање сњежног покривача до јутра. Дуваће слаб сјеверни вјетар. Јутарња температура ваздуха око четири, а највиша дневна до седам степени, у ноћи захлађење.