latinica  ћирилица
22/01/2015 |  14:19 | Аутор: СРНА

Додик: Васићев став није изазвао унутарстраначку расправу

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је да приватни став Рајка Васића, изнесен недавно на његовом блогу, није изазвао никакву расправу унутар странке, те најавио да ће на Сабору СНСД-а, који ће бити одржан у априлу, поново бити кандидат за предсједника странке.
Предсједник РС и СНСД-а Милорад Додик - Фото: СРНА
Предсједник РС и СНСД-а Милорад ДодикФото: СРНА

"Ако Васић затражи да његов став, који је изнио на блогу, буде делегиран пред органима СНСД-а, ја ћу то подржати и расправљаћемо у вези с тим. Овако не коментаришем било чије блогове, па ни његове", рекао је Додик.

Он је нагласио да су га неке ствари написане на блогу насмијале, неке имају основа, док је доста ствари иритирајуће за чланство у смислу "прибављања привилегија за себе, да је све он учинио, а нико други није ништа радио".

Додик је нагласио да је Игор Радојичић на друштвеним мрежама написао да је Васићева анализа добра, али да то није разумио као подршку његовом ставу.

Предсједник СНСД-а рекао је да нема ништа против да на страначком сабору буде још кандидата за предсједника странке.

"Да ли ћу ја бити у политици или не одлучиваће чланови СНСД-а и људи на изборима, а не неформални центри моћи, јавни или не", нагласио је Додик.